Barcelona se oporavila od poraza u finalu kupa

Endesa liga, 19. kolo

Barcelona se oporavila od poraza u finalu kupa

Nakon pauze zbog činjenice da se igrao Kup Kralja, ovoga vikenda nastavljeno je i takmičenje u španskoj Endesa ligi, a na rasporedu je bilo 19. kolo

U pravoj utakmici Bilbao je za 22 poena bio bolji od Fuenlabrade, a na kraju susreta rezultat je glasio 95:73 u korist ekipe iz Baskije. Najraspoloženiji pojedinac u redovima pobjedničkog tima bio je Germán Gabriel sa 17 poena, dok je poen manje ubacio Kavaliauskas. Najefikasniji igrač na utakmici bio je Andy Panko sa 29 postignutih poena, a ako izostavimo Ivana Paunića koji je ubacio 19 poena, ostatak ekipe pružio je blijedu partiju kakva nije dovoljna da za pobjedu na gostovanju kod Bilbaa.

Zanimljiv susret odigrali su Laguna i Zaragoza, a u neizvjesnoj završnici bolje su se snašli gosti koji su na kraju trijumfovala rezultatom 78:75. Valencija je slavila gostujuću pobjedu kod Lagun Are, a utakmicu je obilježio jako mali broj poena. Nakon 40 minuta igre na semaforu je stajalo 50:57.

Barca je nakon dramatičnog poraza u finalu Kupa Kralja od Real Madrida na domaćem terenu savladala Joventut sa 88:79, a katalonski tim do pobjede predvodio je Boštjan Nachbar sa 19 poena.

Endesa liga, 19. kolo:
Bilbao – Fuenlabrada 95:73
Laguna Canarias – Zaragoza 75:78
Lagun Aro – Valencia 50:57
Barcelona – Joventut 88:79
Murcia - Gran Canaria 71:78

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.