Barcelona se poigrala sa Fenerbahčeom

Deveta pobjeda katalonskog kluba

Barcelona se poigrala sa Fenerbahčeom

Košarkaši Barcelone ostvarili su novu euroligašku pobjedu. Katalonski klub je večeras na svom parketu potpuno razbio Fenerbahče rezultatom 93:73. 

Gosti iz Turske su doživjeli još jedan poraz ove sezone, ali pored poraza trenera Željka Obradovića više mora da brine sama igra, jer Fener je protiv Barce izgledao kao prosječan klub, a ne kao klub koji ima aspiracije da se bori za naslov prvaka Evrope. 

Fener je na parketu Blugrane postojao samo u prvih deset minuta. Turski klub je nakon prve četvrtine imao prednost od jednog poena (19:18), a nakon toga je Barcelona preuzela stvari u svoje ruke. Izabranici Xabija Pascuala su do poluvremena ostvarili prednost od sedam poena (45:38). 

U nastavku meča prednost je samo rasla na stranu domaćina. Predvođeni Tomićem, Navarrom, Nachbarom i drugim asovima, Katalonci su do posljednjeg perioda ostvarili veliku prednost od 16 poena (64:48). Fener do kraja nije uspio napraviti ništa ozbiljnije, pa je Barcelona potpuno zaslužena upisala devetu pobjedu u Top 16 fazi.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je hrvatski reprezentativac Ante Tomić sa 19 poena, Boštjan Nachbar je dodao 13, a Juan Carlos Navarro i Jacob Pullen po 12. U redovima Fenera najbolji je bio Nemanja Bjelica sa 15 poena i 10 skokova, Bo McCalebb i Bojan Bogdanović su upisali po 11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.