Barcelona slomila otpor Bamberga u drugom poluvremenu

Katalonci došli i do šeste pobjede u Euroligi

Barcelona slomila otpor Bamberga u drugom poluvremenu

Bamberg je večeras na svom parketu ugostio jednu od tri neporažene ekipe Eurolige do sada, Barcelonu, koja je i večaras upisala pobjedu(86:66).

Bamberg je bez imalo straha ušao u susret i tokom cijele prve četvrtine držao priključak. Gosti su prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa minimalnih, 23:22. Nastavio je Bamberg preko odličnog Nachbara pružati otpor i u drugoj četvrtini, ali je Barca na poluvrijeme otišla sa vodstvom, 47:42. 

 

Već nakon tri minute igre u drugom poluvremenu, domaćin je došao do izjednačenog rezultata, bilo je 49:49. U nastavku potpuni raspad u igri Bamberga, Barcelona potom pravi seriju 15:2 i dolazi do plus 13.

U posljednjoj četvrtini Katalonci su zadržali prednost i slavili 86:66. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Nachbar sa 18 poena. Za Barcelonu 17 poena postigao je Mickeal, dok je Lorbek dodao 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.