Barcelona sredila i evropskog prvaka

Kompletirano 10. kolo Eurolige

Barcelona sredila i evropskog prvaka

U posljednjoj utakmci 10. kola Top 16 faze košarkaške Eurolige Barcelona je na domaćem parketu savladala Olympiacos sa 70:58. 

Domaća momčad je od samog početka meča imala rezultatsku prednost. Istina, ona ni u jednom trenutku prvog dijela utakmice nije bila izraženija, ali evropski prvaci su konstantno bili u rezultatskom deficitu za igračima Xabija Pascuala. 

U drugom poluvremenu ista slika na parket Blaugrane. Domaćin održava prednost, gost pokušava stići, ali neuspješno. Igrači Olympiacosa nisu uspjeli zaustaviti vanjski šut Olesona i Pullena, dok je pod košem dominirao Tomić. 

Brad Oleson je sa 15 poena bio najefikasniji igrač Barcelone, Ante Tomić je ubilježio 14 poena i 11 skokova, Erazem Lorbek 13 poena, dok su kod gostiju jedini dvocifreni bili Bryant Dunston sa 18 i Brent Petway sa 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.