Barcelona stigla do 13. pobjede

Endesa liga, 16. kolo

Barcelona stigla do 13. pobjede

Edmir Škorić

Košarkaši Barcelone nisu imali većih problema na gostovanju kod Lagun Ara u 16. kolu španske Endesa lige.

Katalonci su slavili sa 71:56 i tako stigli do 13 prvenstvene pobjede (13:3), a na isti učinak bi mogao doći i madridski Real ukoliko uspješno večeras prođe gostovanje u Alicanteu.

Najučinkovitiji u redovima gostiju bio je Pete Mickeal sa 17 poena, 6 skokova i 2 asistencije. Gađao je 6/8 za dva, 1/1 za tri i 2/2 sa linije slobodnih bacanja. Po 12 poena ubacili su Chuck Eidson i Huertas.

Kod nemoćnog domaćina Andy Panko je ubacio 20 koševa, pogodivši 7/13 za dva poena i 1/5 za tri poena.

Cajasol je do devete pobjede stigao na gostovanju kod Obradoira. Gran Canarica je na svom parketu, rezultatom 73:65, porazio Estudiantes. Joventut je do pete prvenstvene pobjede stigao na gostovanju u Zaragozi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.