Barcelona tek u posljednjoj dionici slomila Cajasol

ACB liga, 17. kolo

Barcelona tek u posljednjoj dionici slomila Cajasol

Barcelona je sa etiketom favorita ušla u meč 17. kola ACB lige Španije u kojemu je gostovala kod Cajasola. 

Katalonci su bolje otvorili meč i prvi period riješili u svoju korit sa 18:15. U nastavku neugodni Cajasol igra sve bolje i drugi period riješava u svoju korist sa 19:16, pa se na pauzu otišlo sa neriješenim rezultatom, 34:34.

Treći period također je pripao domaćim košarkašima, koji su uz odličnu odbranu u posljednju dionicu ušli sa pet poena prednosti. Gosti su ipak u posljednjeoj četvrtini zaigrali maksimalno angažovanoo i na kraju upisali tijesan trijumf od 62:57.

U drugom susretu Xacobeo je opravdao ulogu blagog favorita protiv Bilbaoa, a rezultat je nakon četiri dionice glasio 89:81 u korist domaćina. Domaćin je tijesno izgubio posljednje dvije dionice, ali je do poluvremena ostvario plus dvanaest što se na kraju ispostavilo nedostižnim.

ACB liga Španije, 17. kolo:
Cajasol – Barcelona 89:81
Xacobeo – Bilbao 89:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.