Barcelona teško do polufinala
Juan Navarro je bio prvo ime Barcelone

Kup Kralja

Barcelona teško do polufinala

Večeras je u Bilbau počela završnica španskog Kupa Kralja, a prvi polufinalisti su košarkaši Barcelone i Valencije koji su u četvrtfinalu bili bolji od Cajasola i Estudiantesa.

Barcelona je imala velikih problema protiv Cajasola da dođe do pobjede (77:72). Nakon prvog poluvremena rezultat je bio poravnat (40:40), a Barcelona je odličnom igrom na početku trećeg perioda napravila razliku i u posljednjih deset minuta ušla sa prednošću od deset poena (62:52).

U posljednjih deset minuta Joan Plaza je u igru ubacio Ivana Radenovića koji serijom poena smanjuje razliku Barcelone i vraća Cajasol u igru. Četiri i pol minute prije kraja tim iz Seville je imao samo poen zaostatka (62:61), ali je iksusnija momčad Barcelone u završnici bila prisebnija i slavila pobjedu.

Prvo ime susreta bio je Juan Carlos Navarro sa 15 poena, Pete Mickael je dodao 14 poena i 7 skokova, Lakovi je upisao 12, a Lorbek 10 poena. Kod Cajasola je najbolji bio Tariq Kirksay sa 15 poena i 10 skokova, Earl Calloway je ubacio 12, a Savanović i Douglas po 11 poena.

U potpuno izjednačenoj utakmici Valencia je bila bolja od Estudiantesa sa 75:73. Najbolji u pobjedi Valencije bili su Rafa Martinez sa 18 i Victor Claver sa 16 poena. Kod Estudiantesa je Nick Caner sa 24 poena i 8 skokova bio prvo ime utakmice.

Rezultati:

Barcelona – Cajasol San Fernando 77:72
Pamesa Valencia – Estudiantes 75:73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije