Barcelona treća u Evropi
Španci prejaki za Grke

Euroliga – Final Four

Barcelona treća u Evropi

Košarkaši Regal FC Barcelona osvojili su treće mjesto na Final Four turniru koji večeras završava u Berlinu. Nakon što su u petak u polufinalu poraženi od CSKA, u dvoboju za plasman Katalonci su deklasirali Olympiakos rezultatom 95:79.

Od samog početka susreta tim iz Španije je nametnuo svoj tempo igre, a pitanje pobjednika je riješeno već na poluvremenu kada je Barca ostvarila prednost od 16 poena prednosti (46:30). U drugih 20 minuta gledali smo izjednačenu igru, a Crveni iz Atine nisu imali snage da se vrate u utakmicu.

Očito da je polufinalni poraz od gradskog rivala ostavio traga na izabranicima trenera Panagiotisa Giannakisa koji nisu bili ni sjenka ekipe koja je u posljednjim sekundama ostala bez finala, obzirom da je Panathinaikos slavio pobjedu rezultatom 84:82, s tim da je Olympiakos imao posljednji napad za pobjedu...

Najefikasniji igrač utakmice bio je David Andersen (Barcelona) koji je ubacio 20 poena. Zanimljivo je da su još trojica njegovih saigrača ubilježili dvocifren učinak (Jaka Laković i Juan Carlos Navarro po 14, Daniel Santiago 10). Uz to, svi igrači katalonskog kluba upisali su se u listu strijelaca. Kod poraženog tima bolji od ostalih bili su Lynn Greer sa 19 i Ioannis Bourousis sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.