Barcelona u četvrtfinalu
Erazem Lorbek

Euroliga

Barcelona u četvrtfinalu

Barcelona je postala prva ekipa koja je izborila plasman u četvrtfinale Eurolige, večerašnjom pobjedom (85:58) nad Maroussijem.

Pobjeda katalonske ekipe od velikog je značaja i za beogradski Partizan, koji bi sutrašnjom eventualnom pobjedom nad Panathinaikosom u OAKA Areni izborio plasman među osam najboljih klubova Evrope.

Barca je pitanje pobjednika protiv Maroussija riješila u trećoj četvrtini, koju je riješila u svoju korist sa 14 poena razlike, te je u završnicu ušla prilično mirna (59:38).

Slovenački reprezentativac Erazem Lorbek sa 14 poena bio je najefikasniji u redovima Barce, dok je Billy Keys sa 12 koševa bio prvo ime kod domaćina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.