Barcelona u derbiju kola razbila Panathinaikos

Zack Wright bez poena u teškom porazu svog tima

Barcelona u derbiju kola razbila Panathinaikos

U jednom od najvećih evropskih derbija, košarkaši Barcelone su na svom parketu potpuno razbili višestrukog evropskog prvaka Panathinaikosa sa 84:62.

Barcelona je tako i nakon 12 odigranih kola ostala jedina neporažena ekipa u Top 16 fazi Eurolige. Utakmica je bila derbi samo na papiru, dok je na parketu to bila igra mačke i miša. 

Gosti iz Atine su u prvih deset minuta bili ravnopravan protivnik, čak su i vodili sa 15:14 nakon prvih deset minuta, a nakon toga na parketu je postojala samo domaća ekipa. U redovima Atinjana samo je Roko Ukić bio raspoložen za igru, što je bilo nedovoljno za pobjedu protiv moćne Barce.

Barcelonu su do pobjede predvodili Erazem Lorbek i Alejandro Abrines sa po 15 poena, Ante Tomić je dodao 11 poena i 9 skokova, dok su kod Paoa najbolji bili Ukić sa 13 i Dimitris Diamantidis sa 11 poena.

Bh. reprezentativac Zack Wright je za Panathinaikos igrao 13 minuta, nije se uspio upisati u strijelce (0/6 šut iz igre), imao je jedan skok i jednu blokadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.