Barcelona želi Gustava Ayona

Barcelona želi Gustava Ayona

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone na početku sezone u ACB ligi ima mnogo problema na poziciji centra koju u pokrivaju Nathan Jawai i Ante Tomić, te ubrzano traže riješenje na toj poziciji pred nastavak sezone u prvenstvu i početak takmičenja u Euroligi.

Rukovodstvo katalonskog tima zainteresovano je za dovođenje meksičkog centra Gustava Ayona, koji je trenutno igrač Orlando Magica, gdje je stigao ovog ljeta iz New Orleans Hornetsa. U Barceloni smatraju da bi ovaj 27-godišnji Meksikanac bio pravo pojačanje na poziciji centra,, naročito u odbrani, koju Tomić i Jawai gotovo da i ne igraju.

Ayon (208cm 27god), je u NBA ligu otišao na početku prošle sezone, a svoju rookie sezonu u najjačoj ligi svijeta odigrao je veoma dobro, te je u dresu Stršljenova za u prosjeku nešto više od 20 minuta na perketu ubacivao 5,9 poena uz 4,9 skokova po meču.

Prije NBA lige Ayon je uspješno nastupao za Fuenlabradu u ACB ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.