Barceloni 16. titula šampiona

Barceloni 16. titula šampiona

Košarkaši Barcelone su pobjedom i u trećoj utakmici nad domaćom Bizkaiom BB (55:64) nastavili "mesti" sve od reda. Kako su počeli u ovom doigravanju tako su i završili osvojivši 16 titulu šampiona ACB lige.

Presudila je zadnja četvrtina u kojoj su košarkaši Barce ostvarili nenadoknadivu prednost i koja je završila rezultatom 8:16. Jedna od odluka se dogodila i u skok igri koja je bila debelo na strani Katalonaca (43:29).

Kod slavljenika Navarro je postigao 16 poena i četiri asistencije, dok je kod poraženih najprecizniji bio Mumbru sa 16 poena i šest skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.