Barceloni derbi u Atini

TOP 16 Eurolige

Barceloni derbi u Atini

Derbi večeri u TOP 16 fazi Eurolige odigran u Atini pripao je Barceloni, koja je rezultatom 81:77 slavila nad Panathinaikosom.

Susret bolje otvara grčki tim, ali Barcelona u drugoj četvrtini pravi veliku razliku i na odmor odlazi sa dvocifrenom prednošću. Domaći tim se vratio u meč u trećoj dionici, ali je egal završnica na kraju ipak pripala Kataloncima koji su upisali petu pobjedu.

Doellman je sa 21 poena predvodio pobjednički tim, dok je 17 ubacio Navarro. Sa druge strane, Batista je sa 16 poena i 9 skokova bio najbolji u poraženom Panathinaikosu, kojeg sa klupe predvodi bh. selektor Duško Ivanović.

Euroliga:

Panathinaikos - Barcelona 77:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.