Barceloni košarkaški El Clasico

U finalu protic Caje Laboral

Barceloni košarkaški El Clasico

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone drugi su finalisti Super kupa Španije nakon što su večeras u košarkaškom El Clasicu savladali Real iz Madrida 74:70.

Od samog početka Barcelona je krenula silno. Već nakon prve četvrtine imali su Katalonci prednost od osam poena 21:13, da bi već u drugoj četvrtini Barcelona imala čak i dvanaest poena prednosti 33:21.

Ipak, Kraljevi se nisu predavali, te u posljednje tri minute prvog poluvremena igraju sjajnu košarku. Napravili su seriju od 12:2, te je na poluvremenu bilo svega dva pone prednosti za Barcu 35:33.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala Realu. U 22. minuti Real prvi put vodi 38:37, da bi prednost u jednom momentu iznosila i osam poena razlike 54:46.

U posljednjih deset minuta ušlo se prednošću Reala od šest poena 58:52.

Košarkaši Barcelone su u posljednjih deset minuta pokazali zašto su jedan od najboljih timova Evrope u ovom trenutku. Zadnji period dobijaju ubjedljivim rezultatom 22:12, ponajviše zahvaljujući fenomenalnoj odbrani koju su odigrali. Na kraju Barca slavi trijumf nad velikim rivalom, a sutra će se za prvi trofej u sezoni boriti sa Cajom Laboral našeg Mirze Teletovića. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Erazem lorbek sa 15 poena, Marcelinho Huertas je dodao 13, a Juan Carlos Navarro 12 poena. Kod Reala Jaycee Carroll i Martynas Pocius su ubacili po 14 koševa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.