Barceloni prvi trofej u sezoni

Superkup Španije

Barceloni prvi trofej u sezoni

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone pobjednici su španskog Superkupa nakon što su u finalnoj utakmici savladali Caju Laboral rezultatom 82:73.

Caja je 30 minuta bila bolja ekipa na parketu, a Katalonci su utakmicu prelomili u posljednjih deset minuta. Tu posljednju četvrtinu dobili su sa 24:14, što im je bilo sasvim dovoljno da dođu do prvog trofeja u sezoni.

Juan Carlos Navarro pokazao je zašto je bo MVP Eurobasketa u Litvaniji. I večeras je Navarro bio najbolji pojedinac susreta sa 24 poena, dok su Lorbek i Ndong dodali po 12 koševa.

Kod Caje najbolji je bio naš Mirza Teletović sa 15 ubačenih poena, a pored njega još se istakao Pablo Prigioni sa 14 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.