Barceloni ubjedljiva pobjeda nad Lietuvos Rytasom

Barci druga pobjeda

Barceloni ubjedljiva pobjeda nad Lietuvos Rytasom

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone savladali su večeras u 2. kolu Eurolige kao gosti ekipu Lietuvos Rytasa rezultatom 67:49.

Rytas je bolje otvorio susret, te je poveo sa 6:3, no potom su stali. U napadu nismu mogli pogoditi gotovo ništa, alisa druge strane i Barcelona je napadački odigrala veoma loše pa nisu u potpunosti iskoristili slab učinak domaćih košarkaša. Nakon prvih deset minuta Barca je imala pet poena prednosti 13:8.

Barce je sredinom druge četvrtine imala i prednost od devet poena 21:12, pa se činilo kako lagano utakmicu već riješavaju u svoju korist. Ipak, Rytas se probudio i samo na četiri sekunde do kraja poluvremena dolaze do poravnanja 25:25. Međutim, Barca u posljednjim trenucima preko Lorbeka postiže poene, te na odmor Katalonci odlaze sa dva poena prednosti 27:25.

Sve dileme oko pobjednika ovog susreta riješene su u trećem periodu. Barcelona je odigrala sjajnu ovu dionicu koju su dobili rezultatom 20:11, te su u posljednjih deset minuta susreta ušli sa vodstvom od 11 poena 47:36.

U posljednjem periodu igra Lietuvosa se totalno raspala. Barcelona je i sa drugom postavom na parketu dodatno povećala prednost na konačnih i ubjedljivih plus 18.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Juan Carlos Navarro sa 13 poena, a dvocifren je još jedino bio Joe Ingles sa 11 poena. Leon Radošević je kod litvanskog tima ubacio najviše 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.