Basile se vraća nakon sedam mjeseci

Basile se vraća nakon sedam mjeseci

Nakon sedam mjeseci pauze i dvije operacije Gianluca Basile se vraća na parket. Talijanski veteran će biti spreman za utakmice doigravanja ACB lige u koje njegova Barcelona ulazi sa prve pozicije.

"To je bio veoma težak period za mene, i fizički i psihički. Sada kada je sve iza mene čini mi se da sam spreman da uradim sve samo da se vratim u svoj ritam igre", kaže Basile koji je jedan od najboljih vanjskih šutera u zadnjih dvadeset godina. 

Iako je u svojoj bogatoj karijeri osvojio prgršt trofeja Gianluca Basile posebno izdvaja jedan. Barcelona je nedavno osvojila Kup Kralja, a Basile zbog povrede nije igrao. Međutim, prilikom uručenja pehara suigrači su ga pozvali sebi, te je na štakama slavio s njima. 

"Nikada neću zaboraviti taj momenat. Želio sam da budem dio ekipe, davao sam im podršku van terena, a oni su pokazali na kraju da smo svi zajedno fantastičan tim", zaključio je bivši talijanski reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije