Baskonia sigurna protiv Panathinaikosa
Calathes i suigrači večeras su bili nemoćni protiv sjajne Baskonie.

Prva pobjeda Velimira Perasovića na klupi Baska

Baskonia sigurna protiv Panathinaikosa

Košarkaši Baskonie došli su večeras do jako važne pobjede, svoje treće u Euroligi. U Vitoriji je večeras pao grčki Panathinaikos rezultatom 86:77 i to je bila prva pobjeda Baska pod novim/starim trenerom kluba Velimirom Perasovićem.

Krenuli su domaći punom parom od samog početka iz četvrtine u četvrtinu povećavajući razliku koja je dosezala i 20 koševa viška za Baskoniju u čijem rosteru večeras nije bilo Ajdina Penave. Ujednačeni napad Perasovićevog tima večeras je imao čak 6 košarkaša koji su postigli 10 i više poena a prednjačio je gruzijski krilni centar, sjajni Tornike Shengelia sa 16 poena i po 7 skokova i asistencija.

Gosti su tek u zadnjoj četvrtini ublažili poraz i učinili ga podnošljivijim a u njihovim redovima briljirao je Keith Langford s 33 poena i indeksom korisnosti od 35. Nikos Pappas dodao je 16 i tu je priča o raspoloženim košarkašima kod Panathinaikosa kraj. Potpuno je podbacio večeras i najbolji asistent Eurologe Nick Calathes koji je zabio skromnih 5 poena i imao za njega još skromnije dvije asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi