Batista novi saigrač Teletovića

Pojačava se Caja Laboral

Batista novi saigrač Teletovića

O. Lekić

Dosadašnji centar Fuenlabrade Esteban Batista (27) novo je pojačanje aktuelnog košarkaškog šampiona Španije Caja Laborala.

Urugvajski centar je u dosadašnjem toku ACB lige prosječno postizao 12,9 poena i 8,4 skoka, a po indeksu korisnosti (189) drugi je u ligi, iza novog suigrača Fernanda san Emeterija.

Tim iz Vitorije platio je Fuenlabradi 850 hiljada eura, a sa 27-godišnjim centrom ugovor je potpisao na tri i po godine.

Prvi centar baskijskog tima je Hrvat Stanko Barać, koji za sada na fantastičan način mijenja Tijaga Splittera. Druga opcija jedno vrijeme bio je Martin Ranchik, njega je naslijedio Pape Sou, a tu je i mladi srbijanski košarkaš Dejan Musli.

Ipak, Caja Laboral će dolaskom Batiste napraviti pravu ravnotežu između bekovske i centarske linije, prenose agencije.

Caja Laboral i Fuenlabrada dijele treću poziciju na tabeli ACB lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.