Bavčić 6 poena u gostujućoj pobjedi KAOD-a

KAOD u 12. kolu HEBA-lige opet uspješan

Bavčić 6 poena u gostujućoj pobjedi KAOD-a

U 12. kolu HEBA lige Marousssi i KAOD su igrali derbi začelja u kojem su se bolje snašli gosti pobijedivši sa 74:75. Bila je ovo prva utakmica večerašnjeg programa košarkaškog prvenstva Grčke.

Naš reprezentativac Edin Bavčić nije imao fenomenalan učinak kao u prošlim utakmicama, ali zato radost nije manja. U zadnje četiri utakmice KAOD je ostvario tri pobjede. Za tim koji se bori da pobjegne od opasne zone ovo je sasvim zadovoljavajuća forma.  

Košarkaši Maroussisa su u prvom poluvremenu stekli prednost od sedam poena (38:31). U nastavku utakmice KAOD je u trećoj četvrtini (22:28) dohvatio aktivan rezultat prije zadnjih deset minuta.

Taj zadnji period donio je uzbudljivu završnicu. Samo dvije minute prije kraja meča rezultat je bio 73:71. Minut potom je 73:73. KAOD je izjednačio košem Monroea. Samo jednim uspješnim slobodnim bacanjem Gagaloudis 15 sekundi prije kraja donosi Maroussiju 74:73. 

Nakon minute odmora Haralabidis svojim poenima dovodi KAOD pred samu pobjedu (74:75). Vremena za povratak Maroussija u igru više nije bilo, tako da je tim u kojem nastupa Edin Bavčić nakon prošlog kola i pobjede nad PAOK-om stigao i do ovog drugog vezanog uspjeha.

U KAOD-u najbolji je bio Monroe sa 20 poena. Slijedili su Hunt sa 12 i Kakaroudis sa 11 poena. Naš reprezentativac je za 26:08 minuta ostvario učinak od 6 poena i 5 skokova.

U sastavu poraženog domaćina istakao se dvojac Gagaloudis (29 poena, 8 skokova) i Komatos sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.