Bavčić debitovao pobjedom

Nova pobjeda Domercantovog Spartaka

Bavčić debitovao pobjedom

Večeras su igrane utakmice trećeg kola Eurochallengea. Edin Bavčić je pobjedom debitovao za Khimik, a odličnu je partiju odigrao i Henry Domercant u trećoj pobjedi Spartaka.

Spartak je do treće uzastopne pobjede stigao na krilima bh. reprezentativca Henryja Domercanta, koji je u pobjedi protiv Novgoroda 72:65 upisao 14 poena i 7 skokova. U drugoj utakmici grupe A  Szolnoki je bio bolji od Gravelinesa sa 70:69.

Odličan debi u Eurochallengu imao je Edin Bavčić. Krilni centar bh. reprezentacije u pobjedi Khimika nad Skylinersom 61:60 upisao je 11 poena i 7 skokova. U istoj grupi je Ventspils napravio veliko iznenađenje pobijedivši Maccabi u Haifi sa 86:80.

Zadar je poražen na gostovanju kod ETHA-e na Kipru rezultatom 78:66, a Ivanov je sa 12 poena bio najefikasnij u redovima Zadra. Hercegovac Andrija Stipanović je u gostujućoj pobjedi Liegea nad Norrkopingom 94:92 upisao 16 poena i 9 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.