Bavčić i Aris nastavljaju sa pobjedama
Edin je i dalje među najboljima u dresu Arisa

Već sada je ekipa iz Soluna četvrta

Bavčić i Aris nastavljaju sa pobjedama

M. Maksimović

Edin Bavčić nastavlja sa odličnim partijama u dresu Arisa.Nakon njegovog dolaska Aris je upisao tri pobjede u nizu i sada se nalazi na diobi četvrtog mjesta sa ekipom Maroussija.Upravo su svoju 12.ovosezonsku pobjedu košarkaši Arisa ostvarili na gostovanju kod Maroussija 71:82.

Najveći dio posla gosti su obavili u prvom dijelu kada su stvorili prednost 28:45.Kako se utakmica bližila završnici, domaćini su sve više prijetili, u jednom trenutku su serijom 11:4, došli na -9, ali Edin i njegovi saigrači nisu dozvolili preokret.Naš reprezentativac je na parketu proveo 34 minute, ubacio je 18 poena uz 7 skokova.Uz Edina tu je bio i Kosta Charalampidis također sa 18 poena.Kod Marrousija je Yannis Gagaloudis sa 13 poena bio najefikasniji. Nakon svega tri odigrane utakmice, Bavčić je stigao do prosjeka od 17 poena i 9.3 skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.