Bavčić protiv Kojadinovića
Bh duel u prvom krugu play offa

Počinje play off u Grčkoj

Bavčić protiv Kojadinovića

M. Maksimović

Košarkaši Arisa su pobjedom protiv Ikarosa 97:74 zaključili regularni dio sezone na četvrtom mjestu sa omjerom 14 pobjeda 12 poraza.U prvom krugu play offa,Aris za protivnika ima petoplasirani sastav Marousija, što znači da ćemo imati zanimljiv duel naših košarkaša Edina Bavčića sa jedne i Feliksa Kojadinovića sa druge strane.

Aris je protiv slabog Ikarosa opravdao očekivanja, a Edin je 29 minuta ubacio 17 poena uz 7 skokova.Edin je bio raspoložen u šutu za tri poena, šutirao e tri od tri.U šest utakmica koliko je odradio u prvenstvu, Bavčić je došao do prosjeka od 12.3 poena i 7.2 skoka po utakmici.Protiv Ikarosa je Bobby Brown bio prvi strijelac sa 22 poena.

Marousi je teško stradao kod Peristerija 75:56, Kojadinović je na parketu ostao 32 minute te je u tom periodu postigao 7 poena uz tri skoka i dvije asistencije.Kojadinović je ove sezone odradio 22 utakmice i njegov prosjek je 6.8 poena po susretu. Peristeri je u ovom susretu protiv Marousija imao Zorana vrkića sa 15 poena i Juru Močnika sa 13. Prva utakmica Aris - Marousi je na rasporedu 30.aprila.


Parovi četvrtfinala play offa:
Olympiakos - Kolossos
Aris - Marousi
PAOK - Kavala
Panathinaikos - Peristeri GS

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.