Bavčić uspješan i pod vatrom sa tribina

Bavčić uspješan i pod vatrom sa tribina

U trećoj utakmici doigravanja za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Euroligu, Aris za koji u velikoj formi igra i naš reprezentativac Edin Bavčić slavio je na gostujućem terenu protiv velikog gradskog rivala PAOK-a sa 67:59.

Sama činjenica da je riječ o gradskom derbiju Soluna i da je ulog koji donosi treća pozicija zaista veliki, pomalo nas je čudilo što iz Grčke ne dolaze informacije o utakmicama koje se igraju na rubu regularnosti. Ipak je riječ o Grcima.

U trećoj utakmici serije nakon kiše petardi utakmica je 18 sekundi prije njenog kraja prekinuta ali je nakon izvjesnog vremena uspješno privedena kraju.

PAOK utakmicu bolje otvorio nego gosti i prvu četvrtinu završavaju u svoju korist (16:9). Pa ipak, prvo poluvrijeme završava vodstvom Arisa 28:30. Tokom drugog poluvremena PAOK opet igra veoma dobro, četvrtu četvrtinu otvaraju serijom 7:0.

Ali, Aris stiže i tu prednost domaćeg tima te se ulazi u neizvjesnu ali i vatrenu završnicu koju je najbolje odigrao Hatzivrettas. On je ujedno bio najprecizniji na ovom susretu sa 19 poena.Još je samo trebalo izdržati vatrenu kanonadu sa tribina ali i na to je Aris bio spreman u ovom meču.

Edin Bavčić je i u ovoj utakmici bio dosta raspoložen, ne toliko kada je postizanje poena u pitanju kojih je dao 6, koliko u skok igri, opet je bio veoma raspoložen za borbu pod koševima zabilježivši devet skokova. U ekipi Arisa još su se istakli King i Sloukas koji su postigli po 15 koševa.

PAOK nije iskoristio činjenicu da su imali čak dvojicu igrača sa double-double ostvarenjem. Bili su to Gechevski (12+10) i Dozier (14+10), Marshall je dodao 16 poena.

Bila je ovo velika pobjeda Bavčića i suigrača, baš kao i prošla, a obje nakon što su gubili ovu seriju na otvorenju. Sada je Aris taj koji "diktira" u ovim gradskim derbijima jer su prvi ostvarili veliki i značajni break.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije