Bayern deklasirao Darussafaku
Košarkaši njemačkog prvaka Bayerna večeras su na svom parketu uništili Darussafaku koja je još jednom pokazala kako ima momčad nedoraslu ovoj razini košarke.

Turci bez ikakve šanse protiv raspoloženih Bavaraca

Bayern deklasirao Darussafaku

Turska Darussafaka na težak je način večeras spoznala kako roster kojim raspolaže nije vrijedan Eurolige. Na gostovanju u bavarskoj prijestolnici kod njemačkog prvaka Bayerna proveli su se kao bosi po trnju i izgubili susret s rekordnih 116:70.

Pri ovakom rezultatu i razlici suvišno je reći da su se svi košarkaši Bayerna upisali u strijelce a njih pet na kraju je postiglo deset i više poena. Devin Booker s 18, Peteri Koponen i naš bivši reprezentativac Nihad Đedović sa 16 bili su najefikasniji a u demoliranju Darussafake još su se istakli Lo sa 13 i Barthel s 12 poena. 

Kod Dačke koja se večeras pošteno izbrukala jedinu prolaznu ocjenu zaslužio je Jeremy Evans koji je postigao 20 koševa dok su ostali košarkaši turskog predstavnika odigrali na nivou kadetskog uzrasta. Još jednom se potvrdilo kako ova momčad nije vrijedna Eurolige što je -46 večeras i konačno potvrdilo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi