Bayern igra Eurocup

U četvrtak žrijeb

Bayern igra Eurocup

U četvrtak će se obaviti žrijeb za sljedeću sezonu Eurocupa.

Za sad je poznato 10 učesnika od 32 i u pitanju su ovi timovi: Krka Novo Mesto (Slovenia), Fraport Skyliners (Njemačka), FC Bayern Munich (Njemačka), Aris B.S.A. 2003 (Grčka), Hapoel Migdal Jerusalem (Izrael), Benetton Basket (Italija), Rudupuis  (Litvanija), Gasterra Flames (Holandija), PBC Lokomotiv-Kuban (Rusija), Power Electronics Valencia (Španija).



Što se tiče preostalih timova, njih 14 koji ne prođu kvalifikacije ze Euroligu igraće Europa Cup i još 8 ekipa koje prođu kvalifikacije u ovom drugom po snazi evropskom takmičenju. Prošle sezone pobjednik je bio UNICS iz Kazana koji je u finalu pobjedio Caju Sol dok je treća bila Cedevita i četvrti Benetton. Pobjednik Eurocupa stiče pravo nastupa u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.