Bayern poveo protiv Albe sa 1:0 u finalnoj seriji

BBL, finale play-offa

Bayern poveo protiv Albe sa 1:0 u finalnoj seriji

Košarkaši Bayerna poveli su za 1:0 u finalnoj seriji BBL-a, a Bavarci su na domaćem parketu sa 88:81 savladali sastav berlinske Albe.

Izabranici Svetislava Pešića su nešto lošije otvorili prvi period igre, što su gosti iz Berlina znali iskoristiti, te su nakon uvodnih deset minuta gostujući košarkaši imali prednost od šest poena. Na semaforu je stajalo 24:30.

Ipak, druga četvrtina donijela je bolju igru bavarskog tima u kojoj je domaći sastav pokazao svu svoju snagu dozvolivši gostima svega devet poena, pa je Bayern na poluvrijeme otišao sa prednošću od pet poena (44:39).

Za razliku od početka utakmice, na startu drugog poluvremena Pešićevi igrači zaigrali su mnogo bolje, pa se rezultatska prednost povećavala da bi u posljednju dionicu susreta ušli sa 13 poena prednosti (70:57). Upravo ova prednost kao da je opustila domaćine, a Saše Obradovića na pravi način su "stisnuli" domaćine. Uspjeli su na kraju smanjiti prednost, ali je pobjeda na kraju ipak pripala ekipi iskusnijeg stručnjaka Svestislava Pešića.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Reggie Redding iz redova Albe sa 22 ubačaja, dok su u domaćem timu najraspoloženiji bili Delaney sa 16 i Taylor sa 15 poena. 

Druga utakmica finalne serije na rasporedu je 12. juna u Berlinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.