Bayern pravi jak košarkaški klub

BEKO Basketball Bundesliga

Bayern pravi jak košarkaški klub

Po uzoru na Real Madrid i Barcelonu, koji pred nogometnih imaju jake i košarkaške selekcije, uprava minhenskog Bayerna je odlučila napraviti jak košarkaški Bayern.

Košarkaši Bayerna se trenutnio nalaze u drugoj Bundesligi,  aprošlu sezonu su završili na osmoj poziciji. Košarkaši Bayerna nikada nisu ostvarili neki veći rezultat, ali, kako se čini, sada kreće preporod košarkaške selekcije Bayerna.

Uprava kluba je za početak odlučila uložiti 3 miliona eura u klub kako bi se sljedeće sezone plasirao u prvu Bundesligu, a kasnije će se krenuti sa još ozbiljnijim radom. Za početak je za novog trenera Bayerna imenovan najbolji njemački košarkaški stručnjak, Dirk Bauerman. Bauerman je osvojio devet naslova njemačkog prvaka s nekoliko klubova, a bio je i selektor njemačke reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.