Bayern savladao Ludwigsburg i plasirao se u polufinale

Dobre partije Đedovića i Renfroea

Bayern savladao Ludwigsburg i plasirao se u polufinale

Košarkaši Bayerna su se večerašnjom pobjedom nad Ludwigsburgom rezultatom 87:76 plasirali u polufinale njemačkog prvenstva.

Odlučujući, peti meč četvrtfinalne serije u Munchenu nije počeo dobro za Bayern, koji je nakon prve četvrtine imao zaostatak od četiri poena. Bavarci su do poluvremena ipak uspjeli preokrenuti rezultat i na odmor otići sa +1 (42:41).

Ključni period utakmice bila je treća četvrtina u kojoj je favorizovani Bayern napravio veliku razliku i mirno dočekao finiš utakmice, gdje je samo očuvao svoju prednost i slavio sa 11 poena razlike.

U pobjedničkoj ekipi najviše se istakao Gavel koji je ubacio 24 poena, a pratio ga je Đedović sa 18. Bh. reprezentativac Alex Renfroe je za 24 minute na parketu ubacio 10 poena uz osam asistencija. Kod gostiju su bolji od ostalih bili Brockman sa 23 i O'Neale sa 20 poena.

Bayern će se u polufinalu njemačkog prvenstva sastati sa Brose Basketsom.

BBL, četvrtfinale:

Bayern - Ludwigsburg 87:76 (3:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi