Bayern slavio nakon produžetka, pet poena Đedovića

Eurocup, 5. kolo

Bayern slavio nakon produžetka, pet poena Đedovića

Košarkaši Bayerna iz Minhena večeras su slavili pobjedu nakon produžetka na domaćem parketu protiv Ulma u okviru Eurocupa sa 101:98.

Gosti su nešto bolje ušli u ovaj meč, pa su nakon prve dionice imali vodstvo od 22:20. Bayern uzvraća u drugom periodu kojeg dobijaju sa 22:18 pa na odmor odlaze sa dva poena prednosti. 

Nastavak meča donio je sličnu priču samo što su za dva poena ovog puta bili boji gosti pa je meč otišao u produžetak. Tamo se ipak bolje snašla domaća ekipa koja je u konačnici slavila sa tri poena razlike (101:98).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Devin Booker sa 18 poena, dok je Bryce Taylor dodao 17. Bh. internacionalac Nihad Đedović ubacio je pet poena. Kod gostiju Da Sean Butler je imao 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi