Bayern u finalu, skromni učinci Đedovića i Kikanovića

Bayern slavio

Bayern u finalu, skromni učinci Đedovića i Kikanovića

M. Šljivak

Košarkaši Bayerna plasirali su se u finale Kupa Njemačke. Bavarski tim je u večerašnjem polufinalu pobijedio Albu iz Berlina rezultatom 78:70.

Bayern je većim dijelom utakmice imao prednost i na kraju sasvim zasluženo ide u finale.

Dosta izjednačena košarka igrala se u prvom poluvremenu. Oba tima su imala periode bolje igre, Bayern je većim dijelom vodio, a na odmor su otišli sa četiri poena prednosti, 42:38.

Nastavak je također ponudio dosta zanimljivu košarku. Imali su Bavarci i dvocifrenu prednost, ali se Alba potrudila da im ne dozvoli da se previše odvoje. 

Ipak, do kraja je Bayern uspio da sačuva prednost. Slavili su 78:70, te zasluženo idu u finale.

Nihad Đedović je u pobjedničkom timu ubacio tri poena za 16 minuta na parketu, dok je najefikasniji bio Nick Johnson sa 19 poena.

Elmedin Kikanović je na drugoj strani ubacio šest poena, a najefikasniji kod Albe je bio Milosavljević sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi