Beal i Ariza nezaustavljivi po Pacerse
Foto: EPA

Wizardsi poveli u seriji

Beal i Ariza nezaustavljivi po Pacerse

Midhat Šljivak

Košarkaši Washington Wizardsa savladali su sinoć na gostovanju ekipu Indiana Pacersa 102:96, te su na taj način došli do vodstva od 1:0 u polufinalnoj seriji doigravanja Istočne konferencije NBA lige.

Odlično su Wizardsi otvorili meč. Poveli su sa 8:0, te su vodili potom cijelim tijekom prve četvrtine. Imali su i 14 poena prednosti, a nakon prve dionice je bilo plus 13, 28:13.

Uspjela je Indiana na otvaranju druge dionice da dođe do preokreta. Washington je u  tri i po minute igre ubacio samo dva poena, što su domaći košarkaši iskoristili, te su poveli 31:30 poenima Evana Turnera sa slobodnih bacanja.

Međutim, igra Indiane se ponovo raspala nakon toga. Beal, Nene i pogotovo Ariza su tereorisali koš Pacersa, te je Washington do poluvremena ponovo stekao 13 poena prednosti, 56:43.

Bez većih problema su Wizardsi uspjeli da održe prednost u trećoj četvrtini. Indiana je međutim uspjela da nešto boljom igrom u finišu ovog dijela igre dođe do minus sedam na ulazu u posljednju dionicu, 69:62, ali više od toga nisu mogli.

Gosti iz glavnog grada SAD-a su zaista odlično odigrali posljednju četvrtinu. Lagano su priveli susret kraju, iako je Indiana prijetila. Pacersi si na 20-ak sekundi do kraja došli do minus pet, no do preokreta nisu mogli, te je Washington došao do vodstva od 1:0 u seriji.

Bradley Beal je predvodio Washington u ovom susretu s 25 poena, Trevor Ariza je dodao 22, ali su i ostali košarkaši gostiju odigrali zaista sjajno. Kod Pacersa Paul George i George Hill su ubacili po 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.