Beal nije imao odgovor za  "vruću ruku" Belinellija

Italijan najbolji tricaš na 63. All-Staru

Beal nije imao odgovor za "vruću ruku" Belinellija

Šest košarkaša protekle noći takmičili su se za laskavu titulu najboljeg tricaša NBA lige na 63. po redu NBA All-Star vikendu.

Već nakon prvog kruga bilo je jasno da finale neće vidjeti Joe Johnson (Brooklyn Nets) koji je ubacio svega 11 lopti. Arron Afflalo (Orlando Magic) ubacio je 15, dok su Kevin Love (Minnesota Timberwolves), Stephen Curry (Golden State Warriors) ubacili po 16 trica što nije bilo dovoljno za finalnu rundu, baš kao ni 17 koliko je ubacio Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers).

Portlandovog Damiena Lillarda, nakon što u takmičenju u zakucavanjima nije uspio ući u finale, ista sudbina zadesila ga je i u šutiranju trica. Njegovih 18 ubačaja bilo je premalo da se savladaju Bradley Beal (Washington Wizards) koji je pogodio 21 tricu i Marco Belinelli (San Antonio Spurs) koji su ubacio dvije manje, što je značilo da ćemo njih gledati i u finalu ovoga takmičenja.

Prva rudna, koja je trebala biti i finalna završena je bez pobjednika jer su oba košarkaša imala po 19 uspješnih šuteva, a onda je uslijedilo "raspucavanje" u kojem je fantastični Italijan imao "vrelu ruku" pa je ubacio 24 trice, na šta je Bealovih 18 bio preslab odgovor, pa je laskava titula pripala italijanskom košarkašu.

Prava je šteta što bh. reprezentativac Mirza Teletović nije dobio priliku da se okuša u ovome takmičenju jer smo sigurno da bi ako ništa bolje predstavljao Netse, nego li je to učinio Joe Johnson sa "tankih" 11 pogodaka.

Istok
Joe Johnson, Brooklyn Nets – 11
Arron Afflalo, Orlando Magic – 15
Bradley Beal, Washington Wizards – 21
Kyrie Irving, Cleveland Cavaliers – 17

Zapad
Kevin Love, Minnesota Timberwolves – 16
Damian Lillard, Portland Trail Blazers – 18
Marco Belinelli, San Antonio Spurs – 19
Stephen Curry, Golden State Warriors – 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije