Beckham o Bryantu satima razmišljao: 'Gledao bih te samo dvije minute...'
EPA

Bili su veliki prijatelji

Beckham o Bryantu satima razmišljao: 'Gledao bih te samo dvije minute...'

Proslavljeni fudbaler David Beckham oprostio se od Kobea Bryanta koji je poginuo u strašnoj helikopterskoj nesreći.

Svijet je ostao u šoku nakon što se ispostavila tačnom vijest da je Bryant poginuo u padu helikoptera u Calabasasu u Kaliforniji, a živote su izgubili još njegova kćerka uz još sedmero ljudi.

Bryanta ovih dana oplakuje cijeli svijet, pa i David Beckham s kojim je godinama bio u prijateljskim odnosima. Emotivnu poruku objavio je na svom Instagram profilu.

"Trebalo mi je nekoliko sati da razmislim šta da napišem, ali riječi nisu dovoljne da opišu osjećanja nakon tragičnog gubitka Kobea. On je bio poseban sportaš, muž, otac i prijatelj. Izgubili smo nevjerovatno ljudsko biće i njegovu prekrasnu kćer Giannu. Predanost koju je Kobe pokazao prema svom sportu je bila nadahnujuća, kao da me je jedino on mogao nadahnuti da pokušam biti bolji", piše Beckham.

Prijateljski odnos su razvili kada je Beckham otišao igrati u Los Angeles Galaxy. Često je dolazio na Bryantove utakmice.

"Ponekad bih odlazio na utakmice na zadnje dvije minute znajući da ćemo biti svjedoci nečeg posebnog. Kobe je uvijek govorio o Vanessi i njegovim lijepim djevojčicama, bio je ponosan na njih. Njegova strast su bili porodica i košarka. io je odlučan nadahnuti novu generaciju dječaka i djevojčica da prihvate sport koji je on volio. Njegova će ostavština živjeti dalje. Ljubav i molitve moje porodice idu Vanessi i djevojčicama, Kobeovoj košarkaškoj porodicama, i naravno, porodicama onih koji su tragično izgubili živote", stoji u Beckhamovoj poruci.

Davidova supruga Victoria je, također, odala počast Crnoj mambi na Instagramu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi