Belinelli odabrao pet najboljih evropskih igrača sa kojima se suočio ikada
EPA

Košarkaš Hawksa

Belinelli odabrao pet najboljih evropskih igrača sa kojima se suočio ikada

E. Ganibegović

Marco Belinelli je u svojoj karijeri igrao protiv mnogo teških protivnika, ali postoje neki Evropljani koji su na njega ostavili veliki dojam.

U postu za The Player's Tribune, italijanski košarkaš koji sada nastupa za Atlantu Hawkse, izabrao je najboljih pet evropskih igrača sa kojima se ikada suočio tijekom svoje karijere.

Najprije je Belinelli izabrao Dirka Nowitzkog za kojeg je rekao: "Dirk je međut top pet najboljih igrača svih vremena, bar po meni. On je nevjerovatan."

Osim Nowitzkog košarkaš Hawksa odlučio se za Hedu Turkoglua, Peđu Stojakovića, Anthony Parkera i Manu Ginobilija.

Za Stojakovića je izjavio: "Dok smo bili u New OrleansuPeđa me zvao da šutiramo trojke, onako, iz zabave. Razbio me. Zinuo sam dok sam ga gledao kako šutira. Gubio sam i ranije, ali nikada tako. Ljudi moji, pa on je pogodio 40 trojki zaredom. On je najbolji šuter sa kojim se ikada igrao, vjerovatno najbolji u NBA ligi. Od njega sam mnogo naučio, dobar je čovjek i profesionalac."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi