Ben Gordon u Bobcatsima

Ben Gordon u Bobcatsima

Midhat Šljivak

Sinoć je u NBA ligi obavljena još jedna razmjena igrača, a u njoj su učestvovale ekipe Detroit Pistonsa i Charlotte Bobcatsa.

Bobcatsi su u Detroit poslali iskusnog 32-godišnjeg Coreya Maggetteja, dok će put Charlottea šuter Ben Gordon i izbor prve runde drafta naredne sezone, koji je zaštićen ukoliko Detroit bude birao među prvih 14 pikova.

Detroit se tako riješio ogromnog ugovora od 25 miliona dolara koliko je trebao Gordon zaraditi u naredne dvije sezone s Pistonsima. Prošle godine Gordon je ubacivao tek 12,5 poena u prosjeku i nije bio ni sjena igrača koji je blistao u Chicago Bullsima prije nekolio sezona.

Sa druge strane Maggette ima manji ugovor i još samo sezonu ugovora, a u prošloj sezoni je u dresu Bobcatsa ubacivao 15 poena u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.