Ben Hansbrough prešao u Bayern

Velike ambicije Bavaraca

Ben Hansbrough prešao u Bayern

Košarkaška sekcija Bayerna ima velike ambicije u Bundesligi seledeće sezone pa su shodno tome vrlo aktivni u dovođenju igrača.

Nova akvizicija je Ben Hansbrough koji stiže sa Univerziteta Notre Dame. Rođen je 1987. i visok je 190 cm, a igra na poziciji beka. Za Notre Dame je prošle sezone odigrao 34 utakmice uz učinak od 18.4 poena, 3.9 skokova i 4.3 asistencije po meču. Hansbrough je sa svojim ekipom prošle sezone igrao polufinale konferencije Big Ten dok je 2007. i 2009. bio najbolji igrač All-Big Easta. Sa Bayernom je potpisao jednogodišnji ugovor.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.