Bertomeu: Želimo nastaviti Euroligu i Eurocup, konačna odluka do kraja maja

Prvi čovjek europske košarke je jasan

Bertomeu: Želimo nastaviti Euroligu i Eurocup, konačna odluka do kraja maja

Prvi operativac košarkaške Eurolige Jordi Bertomeu sazvao je videokonferenciju za neke europske medije a tema je bila nastavak Eurolige. 

Bertomeu je potvrdio kako je jasan cilj euroligaških čelnika nastaviti dalje s oba natjecanja ali pri tom imati na umu da natjecanja ne mogu otići dalje od kraja mjeseca jula.

"U svakom slučaju želimo nastaviti i s Euroligom i Eurocupom, iako možda navijači neće moći biti na utakmicama. Nastavit ćemo naravno, samo ukoliko dobijemo sigurnosne i zdravstene garancije. Ukoliko se bude nastavljalo, format natjecanja neće se mijenjati. Ideja je vratiti igrače, staviti ih dvije nedjelje u karantenu, a dvije nedjelje u trening kamp. Ipak, radimo i na pričuvnim varijantama. Možda će se i u Euroligi i Eurocupu igrati Final Eight u samo jednom gradu. Već je sada jasno da od majskog Final Foura nema ništa. Nećemo poduzimati nikakve rizične korake, vidimo li da se ne može nastaviti, nećemo klubovima predlagati ništa. Konačna odluka o svemu bit će donesena prije kraja mjeseca maja" - kazao je prvi čovjek europske košarke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi