Bešiktaš i Pinar osigurali doigravanje

Bešiktaš i Pinar osigurali doigravanje

Danas su odigrane utakmice 24. kola turske košarkaške lige. Šest kola prije kraja regularnog dijela sezone poznato je šest učesnika doigravanja, dok su Edirne i Antalya također blizu plasmana.

Današnjim pobjedama mjesta među osam najboljih definitivno su osigurali Bešiktaš i Pinar Karsiyaka. Bešiktaš je u gostima savladao Antalyju sa 80:76 uz sjajnu partiju Marcelusa Kempa koji je ubacio 25 poena. Andre Smith je sa 24 poena i 9 skokova vodio Pinar do pobjede nad Oyak Renaultom rezultatom 82:60.

Fenerbahče je današnjom gostujućom pobjedom kod Erdemira 82:74 stigao vrlo blizu prve pozicije pred doigravanje. Roko Ukić je upisao 17 poena i 7 asistencija, Šarunas Jasikevičius je dodao 16 poena, dok je Emir Preldžić utakmicu završio sa 5 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

U derbiju kola, u utakmici koja mnogo znači za drugu poziciju na tabeli, Efes Pilsen je slavio protiv Banvita sa 78:72. Kerem Gonlum je bio prvo ime Efesa sa 21 poenom i 10 skokova. Jason Rowe je sa 19 poena vodio Tofaš do domaće pobjede nad Bornovom rezultatom 73:70.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.