Bešiktaš izborio polufinale
Bešiktaš je odigrao odlično drugi dio

BEKO Liga

Bešiktaš izborio polufinale

Momčad Bešiktaša treći je učesnik polufinala turskog prvenstva, a tamo ih očekuje gradski rival Efes Pilsen. Bešiktaš je u četvrtfinalu sa 3-1 dobio Turk Telekom.

Nakon 1-1 na domaćem parketu Bešiktaš je upisao dvije pobjede na gostujućem parketu u Ankari i izborio polufinale. U četvrtoj utakmici večeras Bešiktaš je slavio sa 81:73, iako je nakon prve četvrtine bio u velikoj rezultatskoj dubiozi.

Telekom je nakon prvih deset minuta imao prednost od 14 poena (30:16), a onda je Bešiktaš zaigrao mnogo bolje u odbrani, a u napadu je Engin Atsur vukao sve konce i odlično asistirao svojim suigračima. Na poluvrijeme je Telekom otišao sa prednošću od osam poena (44:36).

U drugom poluvremenu se igra domaćeg sastava potpuno raspala. U posljednjih deset minuta Bešiktaš je ušao sa poenom prednosti (63:62). Zadnja četvrtina je pokazala da je Bešiktaš jači tim, kako igrački, tako i dosta psihički spremniji. Na kraju je Bešiktaš priveo utakmicu mirno kraju i izborio polufinale.

Najefikasniji kod Bešiktaša bio je australski reprezentativac Brad Newley sa 21 poenom, Fedor Likholitov je upisao double-double učinak (17 poena, 13 skokova), a Engin Atsur je dodao 9 poena i 6 asistencija. Kod Telekoma je prvo ime bio Lamayn Wilson sa 18 poena i 8 skokova, a Ricardo Davis je dodao 16 poena, 5 skokova i 4 asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.