Bešiktaš osvojio turski Superkup

Bešiktaš osvojio turski Superkup

M. Šljivak

Košarkaši Bešiktaša osvojili su prvi trofej u novoj sezoni, nakon što su u finalu Superkupa Turske savladali velikog rivala Anadolu Efes rezultatom 77:75.

Prva četvrtina donijela je izjednačenu igru (18:18), ali je već u drugom periodu Bešiktaš zaigrao mnogo bolje u defanzivi što im je donijelo prednost na poluvremenu od osam poena 43:35.

U nastavku susreta Efes nešto bolji. Dolazili su u nekoliko navrata u situaciju da preokrenu susret, ali je Bešiktaš i u završnih deset minuta ušao sa plusom od osam poena 59:51.

Zadnja četvrtina pripala je Efesu koji je uspio odvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu. Ipak, do preokreta nisu mogli, te je Bešiktaš zasluženo stigao do trofeja.

Ačik Tutku je predvodio Bešiktaš sa 14 poena, dok je Jordan Farmar kod Efesa ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije