Besiktas poveo u finalu TBL lige

Besiktas poveo u finalu TBL lige

M. Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa poraženi su večeras kao domaćini od Bešiktaša rezultatom 82:75 u prvom susretu finalne serije turske TBL lige.

U veoma interesantoj utakmici Bešiktaš je tokom većeg dijela utakmice vodio , te je na kraju sasvim asluženo došao do vodstva od 1:0 u seriji.

Prvih deset minuta Bešiktaš je dobio sa pet poena razlike 20:15, da bi se i u drugoj četvrtini ponovo igrale jake odbrane, pa je postignut još manji broj poena. I ovaj period je Bešiktaš riješio u svoju korist 16:15, pa su na poluvrijeme otišli sa plusom od šest poena 36:30.

Precrtanu igru vidjeli smo i u drugom poluvremenu. Bešiktaš je bio nešto konkretniji i nakon trideset minuta igre imali su veoma dobrih devet poena razlike 62:53.

Efes nije uspio u posljednjih deset minuta uvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu, pa je Bešiktaš mirnom igrom slavio sa konačnih sedam poena razlike.

Kerem Tunčeri je sa 15 poena  predvodioBešiktaš do pobjede, dok je u poraženom sastavu Pops Mensha Bonsui ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.