Bešiktaš pred osvajanjem titule

Bešiktaš poveo sa 2:0

Bešiktaš pred osvajanjem titule

M. Šljivak

Košarkaši Bešiktaša na korak su od osvajanja titule u turskoj TBL ligi.  Oni su večeras ponovo kao gosti savladali Anadolu Efes 76:71, te su poveli sa 2:0 u seriji.

Efes je za razliku od prve utakmice veoma dobro otvorio utakmicu. Imali su nakon prvih deset minuta igre pet poena prednosti 16:11, da bi Bešiktaš zaigrao nešto bolje u drugoj četvrtini. Dobili du ovaj period igre 21:17, te se na odmor otišlo sa vodstvom Efesa od jednog poena razlike 33:32.

Nešto slabije odbrane su se igrale u drugom poluvremenu, ali je Bešiktaš uspio okrenuti susret u svoju korist. Nakon trideset minuta Bešiktaš je imao prednost 52:51.

Posljednjih deset minuta donijelo je zanimljivu košarku. Bešiktaš je uspio i završnih deset minuta igre dobiti 24:20, te su sasvim zasluženo došli do pobjede u ovom susretu.

Carlos Arroyo je sa 19 poena predvodio Bešiktaš do pobjede, David Hawkins je doda 17 poena, dok je kod Efesa Kerem Tunčeri ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.