Bešiktaš prvak Turske nakon 37 godina

Bešiktašu titula prvaka

Bešiktaš prvak Turske nakon 37 godina

M. Šljivak

Košarkaši Bešiktaša osvojili su titulu prvaka Turske nakon što su u šestoj utakmici finalne serije na svom parketu savladali Anadolu Efes rezultatom 80:76.

Sjajnu utakmicu su odigrala ova dva tima. Susret je bio u egalu gotovo čitavim svojim tokom, a na kraju je titula ipak pripala Bešiktašu, nakon 37 godina čekanja.

Prvih deset minuta sa 20:18 dobio je Bešiktaš, da bi na poluvrijeme Bešiktaš otišao sa samo jednim poenom prednosti 40:39. Nastavak susreta donio je preslikanu igru iz prvih dvadeset minuta susreta. Efes je odigrao za nijansu bolje treću dionicu koju su dobili 21:22, pa se u završnih deset minuta ušlo neriješenim rezultatom 61:61.

Do posljednjeg minuta igre u posljednjoj dionici rezultat je bio u egalu, no onda Bešiktaš stavra prvu značajniju prednost od pet poena 78:73. Ipak, Efes trojkom prilazi ponovo na minus dva, ali je ostalo nedovoljno vremena da okrenu meč u svoju korist. Dagli bacuje dva bacanja za pobjedu, te Bešiktaš dolazi do zaslužene titule prvaka sa ukupnih 4:2 u seriji.

Carlos Arroyo je sa 18 poena predvodio Bešiktaš u ovom susretu, Zoran Erceg i Ersin Dagli su ubacili po 15, dok je kod Efesa Kerem Tunceri ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.