Bešiktaš u susretu za prestiž bolji od Fenera

Bešiktaš u susretu za prestiž bolji od Fenera

M. Šljivak

Posljednji susret Top 16 faze Eurolige odigrali su veliki turski rivali Bešiktaš i Fenerbahče, a na kraju je Bešiktaš slavio pobjedu u Abdi Ipekči Areni rezultatom 80:73.

Fener je dominirao u prvih 20 minuta susreta. Igrali su mnogo bolje od svojih velikih rivala, a nakon prve četvrtine su imali prednost od 10 poena razlike 27:17. Gostujući tim je dominirao i u drugoj dionici. Prednost je u nekoliko navrata iznosila i 17 razlike, a na odmor se otišlo sa plus 13, 46:33.

Odličnom igrom u trećoj četvrtini Bešiktaš se u potpunosti vratio u utakmici. Dobili su ovaj dio igre rezultatom 26:13, te se u posljednjih deset minuta susreta ušlo neriješenim rezultatom 59:59. Poenima Rickyja Minarda Bešiktaš je na otvaranju zadnje četvrtine i poveo, a do kraja su uspjeli doći do konačne pobjede od sedam poena razlike.

Daniel Ewing sa 17 i Damir Markota sa 16 poena su predvodili Bešiktaš do pobjede, dok je kod Fenera  Oguz Savaš ubacio 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.