Bez iznenađenja u Mostaru

Čapljina lako protiv Zrinjskog

Bez iznenađenja u Mostaru

Košarkaši Čapljine su večeras u okviru 18. kola Lige 13 bili bolji od Zrinjskog uvjerljivo slavivši u Mostaru (70:104). Čapljina je tako ostvarila svoju 13. pobjedu u prvenstvu BiH i trenutno su u nizu od tri pobjede.

Već sami početak susreta i prva četvrtina (14:25) pripala je gostima. Sve je bilo mnogo jasnije već u narednom periodu kada su se gosti već poprilično raspucali (16:30). U nastavku meča samo je jedan tim postojao na parketu. 

Čak pet igrača Čapljine su bili dvocifreni. Opet je sjajno igrao najbolji igrač prvenstva Jagodić Kuridža, koji je postigao 17 poena i 13 skokova. Brkić je također bio double-double sa 16 poena i 10 skokova.

U sastavu domaćina Klarica 20 poena, Jones 15, Tomić 10, baš koliko i Sinadinović, novi igrač Zrinjskog. 

Igrači Zrinjskog su tako nakon Igookee i poraza u prošlom kolu od 86:63, u još jednom delikatnom trenutku ove sezone, bez Jazvina i Kapelana, koji je na izlaznim vratima kluba predstavljali lagan "zalogaj" za gostujući sastav kojem je jedan od ciljeva polufinale doigravanja.

Ukoliko Zrinjski nastavi u ovom ritmu, onda će njihov cilj, a to ustvari i jeste realnost u ovom trenutku, biti opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.