Bh. juniori i kadeti saznali protivnike na Evropskom prvenstvu

Jedni će igrati u Italiji, drugi u Rumuniji

Bh. juniori i kadeti saznali protivnike na Evropskom prvenstvu

Juniorska i kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci saznale su danas imena protivnika na Evropskom prvenstvu.

Juniori će igrati Evropsko prvenstvo B divizije zu rumunskom Oradeau, a voljom žrijeba smješteni su u vrlo tešku grupu C. U grupi je ukupno šest timova, a osim naše reprezentacije tu će biti Izrael, Luxemburg, Češka Republika, Norveška i Island.

S druge strane, kadeti će igrati na Eurobasketu A divizije u italijanskim Udinama, a smješteni su u grupu D gdje će igrati protiv Srbije, Grčke i Francuske.

Inače, juniorsko Evropsko prvenstvo će se održavati od 21. jula do 4. augusta naredne godine, a kadetsko od 9. do 17. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi