Ženska juniorska reprezentacija BiH bolja od Velike Britanije

Na startu Evropskog prvenstva B divizije

Ženska juniorska reprezentacija BiH bolja od Velike Britanije

Esmer Oštraković

Ženska juniorska (U-18) košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na najbolji mogući način započela je nastup na Evropskom prvenstvu B divizije u Bugarskoj – pobjedom.

Izabranice selektorke Dragane Svitlice u utakmici prvog kola savladale su selekciju Velike Britanije, 55:48.

Britanke su bolje otvorile meč i bile u vodstvu nakon prve četvrtine (11:16), ali ostatak susreta protekao je u znaku našeg nacionalnog tima.

U drugoj dionici su bh. juniorke preokretom došle do prednosti, koju više nisu ispuštale do kraja utakmice.

Pred kraj treće četvrtine imale su i vodstvo od 18 poena razlike (46:28). No, početkom zadnjeg perioda povrijedila se Ana Leko, zbog čega je morala napustiti parket, što je vidno potreslo naše igračice.

Britanke su zatim istopile distancu, ali pitanje pobjednika ni u jednom trenutku se ipak nije postavljalo.

Naredni meč reprezentativke BiH igraju za dva dana, protiv Norveške.

BiH – Velika Britanija 55:48 (11:16, 17:6, 19:13, 8:13)

BiH: Guska 4, Hidić 7, Mitrović 8, Smajić 9, Starčević, Čaušević 5, Damjanović, Halilbašić 7, Kozić, Leko 5, Slatina, Smaka 10.

VELIKA BRITANIJA: Charity 3, Forster 14, Abiola 5, Sharpe 5, Strickland 3, Del Falco 3, Cox 5, Edwards 8, Kobri 2, McIntosh, Mefful, Stutz.

Top Komentari

stranputica
"Britanke su zatim istopile distancu, ali pitanje pobjednika....". Koga ili šta su Britanke istopile?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi