Bh. trojka bez finala
Cholet bolji od Triumpha: Ernest Bremer

Final-four FIBA Eurochellenge cupa

Bh. trojka bez finala

Niti jedan od naša tri košarkaša koja su nastupila na Final-fouru FIBA Eurochellenge cupa nisu uspjeli u namjeri da izbore nastup u finalu.

Ernest Bremer (Triumph), te Haris Mujezinović i Aleksandar Radojević (Proteas EKA AEL) tako su ostali bez mogućnosti da se bore za naslov čime bi zaokružili vrlo uspješnu sezonu u ovom, trećem po jačini evropskom takmičenju.

Triumph je bio na dobrom putu da izbori finale, ali je u finišu susreta protiv Choleta napravio nekoliko grešaka pa je francuski sastav zasluženo slavio sa 81:78. Ako postoji utjeha, onda je to činjenica da je sa 20 poena, po 3 skoka i asistencije Bremer bio najbolji pojedinac svog tima.

U drugom polufinalu nije bilo mnogo dilemma. Virtus Bologna je kao domaćin nadigrala Proteas (83:69) za koji je Mujezinović uz 13 poena dodao  i jedan skok (Radojević nije ulazio u igru).

Tako će se u borbi za titulu sastati Virtus i Cholet, dok će za treće mjesto snage odmjeriti naši igrači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti