"Biće teško, ali ne predajemo se"

Hrvoje Vlašić pred gostovanje u Sarajevu

"Biće teško, ali ne predajemo se"

Trener KK Čapljine Hrvoje Vlašić i njegov tim su nakon tri odigrana kola Lige 6 i tri pretrpljena poraza pomalo u nezavidnoj poziciji.

Ubrzani ritam drugog dijela prvenstva, manji broj utakmica, a sve to kad se sabere, ne nudi baš mnogo vremena za "vađenje". Situacija postaje još složenija jer Čapljinci stižu u goste Bosni.

Da stvar bude još gora za Hercegovce, i igrači iz Sarajeva nakon gostujućih poraza ne bi trebali propuštati pobjede, pogotovo one domaće. U razgovoru za naš portal, Hrvoje Vlašić se upravo zbog svih ovih činjenica morao vratiti na utakmicu 3. kola u kojoj je njegova ekipa bila veoma blizu pobjede u Banja Luci protiv Borca (90:85).

"Nije tajna da smo u velikim problemima kada je u pitanju zdravstveni bilten u mojoj ekipi. Upravo zbog toga ostaje veliki žal za šansom koju smo imali u Banja Luci. Kod velike prilike da prelomimo utakmicu Nemanja Vranješ nam postiže dvije vezane trice i svom timu donosi pobjedu.

Zaista je velika šteta jer smo odigrali jedan kvalitetan susret, a ovdje moram istaknuti požrtvovanost Stefana Feketea koji je kraj utakmice igrao povrijeđen. Radi se o povredi skočnog zgloba, koju, evo upravo sada prije puta u Sarajevo pokušavamo sanirati".

"Ali to nam nije jedini problem pošto imamo još zdravstvenih dilema u ekipi. Da ne izgleda da previše kukam znam da i moj kolega Dejan Parežanin također ima povrijeđenih baš kao i mi", otvorio nam je dušu Hrvoje Vlašić odmah na početku naše najave koja će nas za vikend odvesti u Skenderiju.

"Postoji još jedna nepogodnost koja će nas izgleda pratiti kroz ovu Ligu 6, a to je naš poraz u drugom kolu kada smo na svom teren izgubili utakmicu protiv Mladosti. To nam je bio meč sa jednim od naših glavnih konkurenata za jedno od mjesta koja vode u play off. Sada to pokušavamo nadoknaditi.

"Bit će teško ali ne i nemoguće. Naša ljekarska služba pokušava oporaviti Feketea i Gligoru i tek ćemo u narednim danima znati da li će ti igrači nastupiti protiv Bosne".

"Na sve ovo nadovezao se i raskid ugovora sa Zdravkovićem tako da je situacija izuzetno složena. U ovom trenutku zaista svi imaju širi fond igrača od nas", govori trener Čapljinaca koji je za kraj našeg razgovora iznio i svoje mišljenje o narednom protivniku.

"Bosna je već u Ligi 13 pokazala da ima svoju igru koja je na jednom zaista visokom nivou. Ima tu dosta mladih igrača koji su snažno potpomognuti sa iskusnim Rahimićem i Damjanovićem. Ja bih volio da smo kompletni. Ali, bez obzira na sve, iako će biti teško, budite sigurni da se nećemo predati", rekao je na kraju Hrvoje Vlašić.

Dakle, u subotu sa početkom u 20 sati na parketu Dvorane 1 u Skenderiji, susret dvije ekipe koje ne bi trebale izgubiti utakmicu. Dvije ekipe, od kojih jedna ne želi četvrti poraz u nizu, i ona druga koja nakon gostujućih poraza mora pobjeđivati na svom terenu. Sasvim dovoljna pozivnica za utakmicu u kojoj će snage odmjeriti Bosna i Čapljina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.